Haverbrood

een "vergeten" graan met een gouden toekomst!

Oogstrijpe haver

Haverbrood

Nieuw  in ons brood assortiment….

Havergoud.

Haver…alleen voor het paard? Echt niet!!!
Haver is naast het speltgraan een echte hype aan het worden. En dat is niet voor niets. Haver komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa en Zuidwest-Azië en is ontstaan uit de wilde haversoort. Het is een oergraan en tot in de late middeleeuwen een belangrijk gewas om te verbouwen op de zandgronden in Nederland. Haver werd toen geteeld voor zowel menselijke consumptie als voor veevoer. Haver is een tijdje in de vergetelheid geraakt. Maar het “vergeten”graan heeft volgens voedingsdeskundigen een gouden toekomst. Haver heeft namelijk hele goede, gezonde, specifieke eigenschappen.

Haver…havergoud

Gezond voor hart & bloedvaten.
Houdt de darmflora in balans.
Versterkt het immuunsysteem.
Rijk aan betaglucanen.

Betaglucanen zorgen voor een verzadigd gevoel, voorkomen schommelingen in de bloedsuikerspiegel en verlagen het cholesterol.

Onze bakkers hebben van haver wat van nature glutenvrij en zeer eiwitrijk is een mooi, gezond en bovenal heerlijk brood gebakken.

Vanaf nu op onze broodplank…..haverbrood….HAVERGOUD!