Bruinbrood

WIST JE DAT ?

je de heerlijke produkten van "De Bakker" ook kunt laten bezorgen?

Broodje van de week

Elk moment een ‘broodmoment’

Brood wordt op verschillende momenten van de dag gegeten. Dé traditionele broodmomenten zijn nog steeds het ontbijt en de lunch. Maar brood heeft zich inmiddels een weg gebaand naar andere tijdstippen op de dag. Tussendoor wordt steeds vaker een boterham of een broodje gegeten om de trek te stillen. Brood is namelijk ook bijzonder geschikt als tussendoortje. Het is gemakkelijk te verkrijgen, eenvoudig te bereiden en het bevat meer goede voedingsstoffen en minder calorieën dan andere zoete of vette tussendoortjes en brood ‘vult’ lekker. Aangezien we nog niet aan de (door het Voedingscentrum) aanbevolen dagelijkse hoeveelheid komen, is brood ook de ideale basis voor een tussendoortje.

Brood wordt in toenemende mate bij de warme maaltijd gebruikt. Daarmee volgen wij de gewoonten van andere culturen. Brood past traditiegetrouw ook goed op de koffietafel of bij een gezellige high tea. Ten slotte doet brood het uitstekend bij de borrel, of dat nu in de namiddag of ‘s avond is. Dat betekent dus dat je op elk moment van de dag brood kunt eten. En voor elk broodmoment is er wel een geschikte broodsoort voorhanden.

Bruinbrood

Bruin- of tarwebrood wordt gebakken van tarwemeel. Tarwemeel bevat iets meer vitamines (B1, B6), mineralen (ijzer, jodium) en voedingsvezel dan tarwebloem omdat een groter deel van de tarwekorrel is gebruikt. Want in de buitenste laag van de tarwekorrel (wordt ook wel zemel genoemd) zit het grootste deel van de vitamines, mineralen en voedingsvezel.

Laat je inspireren en kijk bij onze verschillende broodsoorten: