Volkorenbrood

Welke broodsoort bevat de meeste vezels, vitamines en mineralen: wit, bruin of volkoren?

Omdat de gehele tarwekorrel voor de bereiding van volkorenbrood wordt gebruikt, bevat deze broodsoort – in vergelijking met bruinbrood en witbrood – de meeste vitamines, mineralen en voedingsvezel. Dat komt doordat het grootste deel van deze voedingsstoffen zich bevinden in de zemel – de buitenste laag van de korrel – en de kiem. Voor het bakken van witbrood wordt alleen het binnenste van de tarwekorrel gebruikt. Deze informatie komt overeen met het voedingswaarde-onderzoek van TNO Kwaliteit van Leven

Broodje van de week

Volkorenbrood

Dit brood wordt gebakken van volkoren meel. Hierbij wordt de hele tarwekorrel gebruikt, het meel bevat fijngemalen kiemen en zemelen. Ook bevat volkorenmeel vaak nog hele of gebroken tarwekorrels. Volkorenbrood bevat nog iets meer vitamines (B1, B6), mineralen (ijzer, jodium) en voedingsvezel dan bruinbrood.

Laat je inspireren en kijk bij onze verschillende broodsoorten: