Leuk om te presenteren op een feestje of bij de borrel.
Bereiding
Rooster 5 sneetjes bruin of wit casinobrood in de broodrooster goudbruin. Hak 50 gr. gepelde pistache nootjes grof en meng ze met 2 eetlepels sesamzaad, 1 eetlepel grof zeezout, de geraspte schil van 1 citroen, 1 thee lepel pittige paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn en versgemalen peper naar smaak. Snijd de sneetjes brood elk in 3 brede repen en wrijf ze goed in met 2 – 3 gehalveerde tenen knoflook en bestrijk ze heel dun met verse roomkaas. Leg de repen op een bakplaat en bestrooi ze met het notenmengsel. Bak de sneetjes in een voorverwarmde oven van 200 ̊C in 10 – 15 minuten knapperig bruin.
Tip: vervang de pistachenoten door hazelnoten of walnoten.
Ingrediënten
- 5 sneetjes bruin of wit casinobrood
- 1 citroen 50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel grof zeezout
- 1 theelepel pittige paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- versgemalen zwarte peper
- 2-3 tenen knoflook, gehalveerd
- 100 g verse roomkaas
Andere recepten
[su_posts template=”templates/teaser-loop.php” tax_term=”21″]