Nieuws

WIST JE DAT ?

je de heerlijke produkten van "De Bakker" ook kunt laten bezorgen?

ZOMER IN JE BOL

BEZORGSERVICE

Wat leven we plotsklaps in een zorgelijke en onwerkelijke wereld. Heel veel dingen die zo vanzelfsprekend waren kunnen nu niet meer of zijn onzeker geworden. Dat geldt voor u als klant maar ook voor ons als bedrijf.

Koolhydraatarm

LowCarb is het meest smaakvolle koolhydraatarme brood, aanbevolen voor diverse dieetprogramma’s.
Tevens past LowCarb uitstekend in de actuele tijdsgeest, waarin u en jij als consument steeds bewuster worden van het belang van gebalanceerde voedingswaarden.

Bevrijdingsbrood

Heerlijk zacht witbrood gebakken volgens origineel recept waarbij roomboter & suiker twee belangrijke ingrediënten zijn. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog voorkwam een dropping van zakken Canadese en Amerikaanse tarwe een hongersnood in Nederland. Bakkers bakten er broden van…

Sparen bij “De Bakker”.

Spaar nu met een spaarpassysteem bij “De Bakker” met een rendement van 5%. Loyaliteit verdiend een beloning!

Speculeren over speculaas

Speculaasjes hebben altijd een afbeelding. Dat hoort bij het idee van speculaas. Waarom is dat eigenlijk zo? Wat zijn speculaaskruiden? De geschiedenis van speculaas vertelt veel over de geschiedenis van de wereld. De Germanen, de Roomse kerk, de VOC, veel belangrijke spelers uit de wereldgeschiedenis hebben hun stempel gedrukt op de ontwikkeling van het speculaasje. Niet te vergeten de bakkers, met hun geheime receptuur.

Eiroem advocaat

Van een heerlijke zachte advocaat genieten?
Dan hebben wij de lekkerste gevonden. Eiroem advocaat. Een natuurlijk streekproduct, puur en een ongeëvenaarde zachte smaak. Proef en je bent verkocht!

Favoriete broodsoort

Welk brood eet jij het liefst?

Volkoren boterham meest gegeten broodsoort.

De volkoren boterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van Nederlands Bakkerij Centrum. Maar weet jij wat het meest populaire brood bij Bakker van Voorthuizen is?

Hippe winkel

Een onderzoek gepubliceerd in Dagblad “De Gelderlander”. Twee meisjes (jonge vrouwen) van 24 jaar beoordelen de winkels in de Hoogstraat van Wageningen.

“De winkels in Wageningen mogen wel wat hipper”, is hun oordeel.
Toch sprongen er als hoogtepunt enkele hippe winkels bovenuit en in dat rijtje werd “De Bakker” ook genoemd.

Daar ik vandaag aan de dag wel wat moe en sikkeneurig word van onze oordeel, onderzoek en review maatschappij is het toch leuk om te lezen dat Bakker van Voorthuyzen als een van de hoogtepunten wordt genoemd. En ja… met welke mate van precisie zo’n onderzoek wordt uitgevoerd…het zij hun vergeven. Want wees nu eerlijk. Bakker van Voorthuyzen leest toch chiquer dan Bakker van Voorthuizen.

Brood goed na hartaanval

Patiënten die een hartinfarct overleefd hebben, vergroten hun overlevingskansen als ze veel vezels eten. Het gaat daarbij met name om graanvezels. Dat is gebleken uit medisch onderzoek, dat in Amerika is uitgevoerd.

Schijf van Vijf

Volkoren graanproducten helden van Schijf van Vijf.
Gisteren heeft het voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd. Daarin hebben volkoren graanproducten een nog prominentere plek gekregen. De nieuwe Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat de essentie van gezond eten laat zien.

Wil je gezond blijven? Ontbijt liever met een boterham.

De boterham moet weer terug op de ontbijttafel. Daarvoor pleit hoogleraar schildklierziekten Robin Peeters van het Rotterdamse Eramus MC. Wie geen brood eet, loopt kans op allerlei gezondheidsproblemen.

Winkelen in Wageningen

WAGENINGEN – Shoppen voor de feestdagen? Verslaggever Sandra van Maanen test in november de winkelsteden in de regio. Dit keer is het de beurt aan Wageningen.

Haverbrood

Nieuw in ons brood assortiment…Haverbrood.
Haver…alleen voor het paard? Echt niet!!!
Haver is naast het spelt graan een echte hype aan het worden. En dat is niet voor niets.

Broodfabel

Wordt je van brood dik? Hele boeken zijn erover volgeschreven. Dieetgoeroes denken het licht te hebben gezien. Hebben zij gelijk? Het is een fabel!

Bakker van Voorthuizen gaat voedsel­verspil­ling tegen.

Bakker van Voorthuizen gaat voedselverspilling tegen met ‘Brood van Gisteren’ Achterin de winkel van Bakker van Voorthuizen in de Hoogstraat staat Johan van Voorthuizen reepjes wit brood te mengen met een pomodori marinade.

Hoe gezond is brood eigenlijk?

Dieetboeken, speltbrood, volkorenbrood: in de media is volop aandacht voor de relatie tussen brood en gezondheid. Helaas wordt brood vaak afgeschilderd als dik makend en veroorzaker van veel darmklachten. Volgens sommige dieetboeken zou het dagelijks eten van brood erg slecht voor de gezondheid zijn.

Spelt het graan van NU

Het oergraan spelt is al een tijdje bezig aan een comeback, en dat is niet zo gek. Spelt wordt gemakkelijker door het lichaam opgenomen dan andere graansoorten, het verhoogt de weerstand en stimuleert het immuunsysteem.

Het ontstaan van de Torckbonbon

Líefhebbers kunnen zaterdag 30 november bij Bakker van Voorthuizen aan Hoogstraat 14 kennismaken met een nieuwe bonbon: de Torck bonbon’. Jolanda en Johan van Voorthuizen zijn trots op ‘hun verfijnde chocolade juweeltjes.’