Winkelen in Wageningen

Veel winkeltjes in Wageningen om voor om te rijden.

WIST JE DAT ?

je de heerlijke produkten van "De Bakker" ook kunt laten bezorgen?

Veel winkeltjes in Wageningen om voor om te rijden

WAGENINGEN – Shoppen voor de feestdagen? Verslaggever Sandra van Maanen test in november de winkelsteden in de regio. Dit keer is het de beurt aan Wageningen.

Het centrum, De Hoogstraat en de kleine straatjes er omheen.

Diversiteit winkelaanbod
Wageningen is bescheiden maar werelds. Dat laatste slaat op de consument zelf, duidelijk is dat deze universiteitsplaats een divers publiek kent. Zo divers is het winkelaanbod niet op het eerste gezicht. Maar als we wat beter kijken, valt het reuze mee.

Ketenwinkels of zelfstandige winkels?
Modehuis Windt, De Bakker (voor brood, bonbons en cadeaus) Boekhandel Kniphorst, Julia’s Cakes (cupcakes, brownies en andere taarten), Zents Mannenmode; het zijn slechts voorbeelden van zelfstandige concepten die Wageningen biedt. Natuurlijk in de mix met de ketenwinkels als Blokker, Pearle en HEMA. Maar die laatsten bepalen het straatbeeld niet.

In de kleine straatjes ontdekken we veel meer leuks, Matser (voor wonen), het Huis van Happines (ook wonen, maar dan anders), kapper Bubbles, Trésor (secondhand merkkleding), een koffie, thee & kookwinkel, Windston (gave labels voor haar) en meer.

Horeca-aanbod
Goed, op het plein bij de kerk zitten de kroegen, in de winkelstraat Bagels & Beans, Le Perron en meer. In de zijstraatjes kom je het alternatievere aanbod tegen, internationaal georiënteerd. Leuk! Bij vertrek spotten we De Keuken, afhaalcurries, salades en meer. Hmmm.

Gezellig/sfeervol?
Ja, Wageningen heeft een mooi oud centrum en dat wordt redelijk benut. Soms ook niet, zoals bijvoorbeeld bij de vestiging van Blokker het geval is. Deze zit in het voormalige Oranje Hotel. Prachtig pand, helaas zonder enige visie tot winkeldoos omgebouwd.

Drukke boel?
Jazeker. Het is ook markt, maar zelfs zonder de kramen rond de kerk zal er volk op de been zijn.

Dit vindt de consument
Voor Sonja Massop (32) is Wageningen niet compleet, ze mist H&M, V&D, Xenos en C&A. “Daarvoor rijd ik naar Arnhem. Of nog liever naar Veenendaal. Ik vind de sfeer daar leuker.” Daar is Wim van Druten het niet meer eens. “Ik vind Wageningen authentiek. En compleet. Ik hou niet van winkels waar van ieder overhemd vijftig stuks liggen. D’r zijn hier een paar mooie speciaalzaken.”

Parkeren
Wij parkeerden gratis, net buiten het centrum. Geen zin om te lopen? Voor maximaal €1,60 per uur parkeer je binnen de koopzone.

Hoogtepunt
Het toch wel verrassende aantal unieke concepten. Klein maar leuk. Of van alles heel veel, zoals in WillysWarenhuis. Van gestileerd highlevel tweedehands tot meubels op maat. Brocante voor binnen, buiten, aan tafel en in de keuken. Zelden een winkel gezien waar zoveel in past. WillyWarenhuis zit in de Kapelstraat.

Dieptepunt
Niet echt, maar met wat meer hippe winkels in het hogere segment wordt Wageningen wat ons betreft leuker.

Tip
Tante uit Marokko (catering, hapjes en kruidenbazaar) in de Nieuwstraat is leuk! Ook voor thee, hapjes, brood, olie en fijne kruiden.

Oordeel
3 tasjes.