Typisch Wagenings

WIST JE DAT ?

je de heerlijke produkten van "De Bakker" ook kunt laten bezorgen?

Jolanda laat Torck herleven

Het ontstaan van de torckbonbon…

“Het portret fascineerde mij vanwege de diepe warme kleuren, maar ook de subtiele felle kleurcontrasten. Het dateert bovendien uit een tijd waar ik zo van hou, de Barokperiode. Het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal achter deze man”.

Typisch Wagenings

Typisch Wagenings

Wageningen, gevestigd op een schitterende plek waar de Veluwe rand, de Gelderse vallei en de Rijn aan elkaar grenzen is een stadje met een rijke historie waar vandaag aan de dag nog vele overblijfselen zichtbaar zijn.

Geïnspireerd op de historie van Wageningen heeft “De Bakker “typisch Wageningse” lekkernijen ontwikkeld zoals de “Wageningse wielen” en “Torck bonbons“.

Wageningse wielen

Een van de historische overblijfselen die we nog op vele plekken in de stad Wageningen terugzien en ook wordt gebruikt in het wapen van de Gemeente Wageningen is het “Wageningse wiel”.

“De Bakker” bakt sinds enkele jaren “Wageningse Wielen “

Dit zijn heerlijke roomboterkoeken met de afdruk van een wagenwiel en exclusief verkrijgbaar bij “De Bakker”. Ze zijn per 5 stuks verpakt en ook verkrijgbaar in cadeauverpakking met de legende van het Wageningse wiel.

De Wageningse wielen daar draait het allemaal om!

Torck bonbons

In de Gouden Eeuw van Wageningen leefde Lubbert Adolph Torck. Hij was een veel vermogend en invloedrijk bestuurder van Wageningen. Geïnspireerd op deze markante persoonlijkheid heeft “De Bakker “een bonbon ontwikkeld.

“De Torckbonbon”

Torckbonbons zijn verfijnde chocolade juweeltjes bereid met crème brûlée en V.O.C. kruiden. Ze zijn per 6 stuks verpakt in een luxe cadeau verpakking met een mooie beschrijving over het leven van Lubbert Adolph Torck (1687 – 1758)

Deze typisch Wageningse lekkernij
is leuk om te krijgen maar ook
erg leuk om cadeau te doen.

Proef de rijke smaak van de Gouden Eeuw van Wageningen!

Smaak van Wageningen

Wat is er nu mooier dan Wageningen beleven en zelfs te proeven. De highlights van Wageningen hebben wij daarom vertaald in een thee. De serie “SMAAK VAN WAGENINGEN”. Op dit moment hebben wij in deze serie vier soorten thee.

Theekoepeltjethee

Theekoepeltje thee is geïnspireerd op het theekoepeltje aan het Wallenpad in Wageningen. Rond 1750 liet de familie van Hogendorp een fraaie franse tuin aanleggen tussen de stadswal en de gracht met als bekroning een theekoepeltje op de stadsmuur. Die koepel is nu de enige overgebleven theekoepel van Wageningen en wordt soms wel abusievelijk aangeduid als “Het koepeltje van Torck”. Theekoepeltje thee is verrijkt met exotische vruchten, kruiden en specerijen en mooie bloesems die zich in deze witte thee verenigen tot een ware smaaksensatie.

Studententhee

Studententhee

“De Zaaier”, vervaardigd door de Wageningse beeldhouder August Falise (1875 – 1936) staat symbool voor de Wageningse wetenschap. Het beeld suggereert het zaaien van het zaad der kennis onder de studenten. In 1926 werd het geschonken door de Wageningse bevolking als erkenning voor de bekendheid van Wageningen waar de landbouwhogeschool aan bijdroeg. Delicate vruchten, kruiden en specerijen uit de ecologische landbouw zoals appel, rozenbottelschil, venkel, citroengras, citroenmelisse, salie, gember en pompoen maken deze thee tot een ware smaaksensatie.

Proef, beleef & geniet
van Wageningen
met al je zintuigen!

smaak van Wageningen

Geef Wageningen kado en GENIET!

Arboretumthee

Arboretum thee is geïnspireerd op het Arboretum “De Dreijen”. In het gazon naast het Forum gebouw op de Campus van Wageningen UR ligt deze stalen roos van 6,5 m. lang en 2,5 m. hoog. Dit beeld is in 1997 onthuld door Theo Teijsse op het terrein van Arboretum “De Dreijen”. Het Arboretum stond o.a. bekend om zijn rozentuin. In 2010 is het beeld na restauratie verplaatst naar de huidige plek.  Arboretum thee is een fascinerende groene thee met een frisse smaak van aardbeien en waarin de zoete rozenblaadjes de boventoon voeren.

Bevrijdingsthee

Wageningen ook wel “Stad der bevrijding”genoemd staat bekend om de rol die de stad speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. In mei 1945 werd in Hotel “De Wereld” de capitulatie ondertekend. Het vrijheidsbeeld Blote Jan of Blote Gerrit gesitueerd op het 5 mei plein herinnert hieraan. Een frisse opmonterende kruidenmelange met o.a. pepermunt & citrus maakt deze thee tot een ware smaaksensatie.