Aparte broodsoorten

Wat zit er in Gerste-Zonne?

Oogstrijpe haver

Broodje van de week

Aparte broodsoorten

Aparte broodsoorten zijn bij “De Bakker” broden gemaakt van oergranen zoals Spelt, Boekweit en Gerst. Maar ook broden gemaakt van oerzaden zoals Hennepzaad en Chiazaad. Steeds meer mensen kiezen voor producten die zijn gemaakt van pure , onbewerkte en eerlijke ingrediënten. Een brood gebakken van oergranen is er daar een van.  Deze aparte broden zijn stuk voor stuk producten waarbij het draait om smaak en voedingswaarde, zoals onze voorouders het gewend waren.

Speltgraan

Spelt is een bijzonder graan dat door zijn natuurlijke bescherming weinig schadelijke invloeden van buitenaf kent, zoals bijvoorbeeld milieuvervuiling. Speltgraan is een zuiver graan dat belangrijke voedingstoffen bevat waaronder hoogwaardige eiwitten, koolhydraten en vetten.
Onze speltbroden worden gebakken van 100% zuivere spelt.

Desem Spelt donker

Spelt Donker is een luchtig en mals speltbrood. De diepe donkere kleur en het unieke aroma, mede door toevoeging van mout, zijn kenmerkend voor Spelt Donker.

Honing Spelt

Honing Spelt is een bijzonder smakelijk brood met een licht zoetige honingsmaak, afgerond met zonnebloempitten en sesamzaad. Honing Spelt bevat echte honing. Honing is een natuurlijke zoetstof gemaakt door honingbijen die nectar verzamelen. Nectar is afkomstig van bloemen en bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen.

Chia-Boekweitbrood

Een heerlijk ambachtelijk brood gemaakt met onder andere het oergraan Boekweit.

Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitaminen B1, vitaminen B6 en verschillende mineralen. Chia zaad is een bron van gezonde omega 3 vetzuren en andere voor de mens belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen.  Chia zaad werd gebruikt door de oude Azteken lang voordat Columbus Amerika ontdekte.Boekweit zorgt samen met Chiazaad, Spelt, Lijnzaad & gierst voor een stevig voedzaam brood dat bovenal ontzettend lekker is!

Hennepbrood

Dagelijks verantwoord genieten van iets buitengewoons kan nu met Hennepbrood…

Hennepbrood is heel gezond en ’n tikkie ondeugend…

Hennep kenmerkt zich door de hoogwaardige voedingsstoffen en de unieke smaak.

De hennepsoorten die in Europa sinds 1996 legaal verbouwd mogen worden, bevatten vrijwel geen T.H.C. (Delta-9-Tetrahydrocannabiol) waardoor de roes uitblijft. De hennepzaden van de planten vormen een hoogwaardig voedingsmiddel door een ideale samenstelling van eiwit- en oliebestanddelen. De verschillende onverzadigde vetzuren waaronder linolzuur, gammalinolzuur en omega stearidonzuur zorgen voor een goede celaanmaak in ons lichaam, versterken het immuunsysteem en bevorderen het functioneren van het zenuw- en spierstelsel.

Gerste-Zonne

Een voedzame smaaksensatie! GersteZonne is een bijzondere specialiteit die bestaat uit ballastrijke gerst, waardevolle beta-glucanen, zuivere spelt, hoogwaardige zonnebloempitten en smaakvolle pompoenpitten.Dit ambachtelijk brood bakken wij met desemcultuur.

“Beta-glucanen versterken de afweer tegen infecties, doen cholesterol dalen en bevorderen de spijsvertering”.

Havergoud.

Haver…alleen voor het paard? Echt niet!!!
Haver is naast het speltgraan een echte hype aan het worden. En dat is niet voor niets. Haver komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa en Zuidwest-Azië en is ontstaan uit de wilde haversoort.

Het is een oergraan en tot in de late middeleeuwen een belangrijk gewas om te verbouwen op de zandgronden in Nederland. Haver werd toen geteeld voor zowel menselijke consumptie als voor veevoer. Haver is een tijdje in de vergetelheid geraakt. Maar het “vergeten”graan heeft volgens voedingsdeskundigen een gouden toekomst. Haver heeft namelijk hele goede, gezonde, specifieke eigenschappen.

Haver…

Goed voor hart & bloedvaten.
Houdt de darmflora in balans.
Versterkt het immuunsysteem.
Rijk aan betaglucanen.

Betaglucanen zorgen voor een verzadigd gevoel, voorkomen schommelingen in de bloedsuikerspiegel en verlagen het cholesterol.l.

Onze bakkers hebben van haver wat van nature glutenvrij en zeer eiwitrijk is een mooi, gezond en bovenal heerlijk brood gebakken.

Vanaf nu op onze broodplank…..haverbrood….HAVERGOUD!

Laat je inspireren en kijk bij onze verschillende broodsoorten: