Desembrood

WIST JE DAT ?

je de heerlijke produkten van "De Bakker" ook kunt laten bezorgen?

Broodje van de week

Desembrood

De allereerste broden werden op deze manier gemaakt. Het is dus de oudste werkwijze die de mensheid kent om brood te laten rijzen. Tot aan de 19e eeuw is altijd desembrood gebakken, pas vanaf die tijd is gist (als rijsmiddel) ontdekt. Desem is zuur geworden deeg. De bereidingswijze is eenvoudig. De bakker maakt een dun beslag van meel en water en laat dat rusten. Als na een paar dagen de gewenste “microflora” van bacteriën en gisten het beslag doet opborrelen en een friszure geur laat verspreiden is het desem klaar voor gebruik. Bij het deegmaken wordt iets van dit verzuurde deeg toegevoegd om het deeg te laten rijzen. De bereidingswijze is te vergelijken met ambachtelijk yoghurt maken. Desembrood is wat steviger dan gistbrood. Door de lange rijstijd heeft het brood een bijzondere, volle smaak.

Welke broden in ons assortiment zijn desembroden?

“De Vlijt” biologisch wit

Biologische broden

“De Vlijt” biologisch volkoren

Biologische broden

“De Vlijt” biologisch extra grof volkoren

Biologische broden

“De Vlijt” biologisch Mueslibrood

Biologische broden

Desem Volkoren

Hennepbrood

Laat je inspireren en kijk bij onze verschillende broodsoorten: